Stappenplan voor hypotheektraject:

1. Orientatiefase:

U bekijkt diverse informatieve sites met informatie over hypotheken of maakt een afspraak voor een oriëntatie gesprek bij adviseur van bank, tussenpersoon of financieel adviseur. Bijvoorbeeld via:
www.hypotheker.nl
www.ingbank.nl
www.hypotheekvisie.nl
www.rabobank.nl

U vraagt naar de kosten die de adviseur rekent en vraagt om een onderbouwing van het afsluittarief. Vraag om een dienstverleningsdocument (dvd) Vraag of de adviseur u het voorstel en onderbouwing naar u wil mailen.

Hierdoor heeft u een globale kijk op mogelijkheden en kunt u uw zoektocht naar een geschikte woning starten. U kunt in deze fase ook een vrijblijvende berekening opvragen bij HYP.NL. deze berekening is natuurlijk zonder kosten voor u! Uw HYP.NL hypotheekadviseur helpt u in deze fase om u inkomsten en uitgave in beeld te brengen. Wat komt er binnen en wat blijft er over per maand? Zelf een maandelijks overzicht samenstellen? Kijk dan op www.nibud.nl

2. Woning zoeken:

U bezoekt enkele woning welke u op sites als Funda of Jaap.nl kunt selecteren. Ondertussen start u het contact op met HYP.NL en actualiseert u samen met uw adviseur uw actuele situatie. HYP.NL zet samen met u een nieuwe financieringsopzet op en de op deze woning van toepassing zijnde maandlasten!

3. Aankoopfase:

U onderhandelt zelf of vraag hulp aan een met HYP.NL samenwerkende aankoopmakelaar. U kiest een datum waarop u eigenaar wilt worden en een notariskantoor die de overdracht voor u gaat regelen. Houdt u er rekening mee dat de meeste offertes slechts drie maanden geldig zijn! HYP.NL kan er desgewenst voor zorgen dat uw offerte lange geldig blijft.

4. Koopfase:

Alle benodigde documenten worden door u aangeleverd. HYP.NL verzorgt natuurlijk een duidelijk overzicht voor alle door u aan te leveren stukken die nog nodig zijn. Meestal zijn er al in eerdere fases stukken door u aangeleverd zodat u geen dubbel stukken hoeft et produceren, bijvoorbeeld de definitieve koopakte. HYP.NL kunt u vragen u te helpen bij het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

HYP.NL maakt een nieuwe berekening voor de meest passende hypotheekoplossing en vraagt voor u offerte aan. HYP.NL maakt een complete financiële rapportage met scenario’s bij overlijden, werkeloosheid en arbeidsongeschiktheid. Na ontvangst volgt er een afspraak voor het bespreken van de offerte en ondertekenen van alle documenten. Dit gesprek duurt ongeveer 2 uur. Hierna verzorgt HYP.NL de administratieve afwikkeling zodat u zonder zorgen naar het tekenen van de aktes kunt toeleven bij de notaris.

5. Acceptatie geldverstrekker

HYP.NL bewaakt en controleert het gehele aanvraagproces. Tussentijds heeft u zelf ook zicht op voortgang van u dossier. Dat is voor uw geruststelling en beperkt het telefoonverkeer. Heeft u toch nog een vraag? Dan is uw persoonlijke adviseur u graag behulpzaam. Alle verzekeringen ook voor eventueel overlijden kunt u via HYP.NL regelen!

Geef HYP.NL een beoordeling op Advieskeuze.nl

HYP.nl Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste hypotheek nieuws. Schrijf u nu in!

Inschrijven nieuwsbrief